(Bewaar) TIPS

Wat de meeste van jullie al weten is dat je parfum bij voorkeur donker moet bewaren, maar er zijn nog wat meer dingen waar je rekening mee moet houden om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je parfum.

Het zijn 3 simpele dingen...

DONKER
KOEL
ZUURSTOF

DONKER : Parfum kan niet goed tegen licht!
Door licht kunnen je parfum bestanddelen aangetast worden en minder sterk of zelfs slecht gaan ruiken. Je kunt je parfum makkelijk iets aan doen door je flacon in een kastje op te bergen en dus niet open en "bloot" bij het raam of op een kast. Zit je parfum in tasverstuiver dan heb je hier ook geen last van. 

KOEL : Parfum is gevoelig voor warmte
Hogere temperaturen en/of warmte schommelingen zijn eveneens geen vriendjes van je favoriete parfum. Warmte versnelt namelijk het verouderingsproces en hierdoor ook de kwaliteit. Het is niet nodig om het in de vriezer te leggen maar gewoon in een dichte kast (zoals hierboven aangegeven) is voldoende.
Warmte kan er ook voor zorgen dat de parfum gaat uitzetten en hierdoor kan er een te hoge druk op je flesje komen te staan. Doordat de druk te hoog gaat worden zoekt deze een uitweg en dat is vaak via de spray, dit is de reden dat je verstuiver vochtig is geworden aan de binnenzijde. In het ergste geval kan zelfs zijn dat de verstuiver losschieten van de fles waardoor deze gaat lekken. Dus plaatsen waar je parfum beter niet kunt bewaren zijn... auto's en handtassen.

ZUURSTOF : 
Zonder zuurstof is er natuurlijk geen leven, maar als er teveel zuurstof bij je parfum komt is dit funest, er zitten toevoegingen bij je parfum om de invloed van zuurstof teniet te doen maar, het beste is gewoon dat je flesjes goed sluit en niet open laat staan.
In glas (met goede sluiting) blijven parfums optimaal bewaard en dus lang goed. 
Proefjes(vials), zeker in plastic vials, zal je bij maximaal 6 maanden bewaren, we adviseren een vial dan ook eigenlijk direct te gebruiken en hiermee niet te wachten. Er zit namelijk altijd lucht/zuurstof in de vail en ook tijdens het vullen is de parfum in contact geweest met zuurstof.

 

Gaat u op vakantie?
Vloeistoffen (parfums) en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden:

-Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal   100  milliliter.
-De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en  hersluitbaar plastic zakje.
 Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.

-U mag dus per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
-Als u grotere hoeveelheden wilt meenemen, kunt u dat in uw ruimbagage inpakken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2024 Impression Helmond | sitemap | rss